Perfume Popular Untuk Wanita Lewat 20-an

Hye guys. Masa aku mengandungkan Adam, aku memang alahan teruk selama hampir 4 bulan. Selain muntah selepas makan dan minum, aku sensitif pada bau-bauan terutamanya perfume/skincare sampai pening nak muntah. Tapi lepas selamat bersalin, aku balas dendam beli perfume! Hehe. 

Mula-mula aku beli body mist Bath & Body Works (BBW) di Carousell, lepas tu aku cuba high-end decant beli di Shopee. Sebab aku curious orang cakap ni bau mak datin, tu bau mak arab. Macam mana bau diorang weh? Rupa-rupanya aku pernah bau perfume mahal ni dekat cikgu aku dulu. Memang wangi dan menyenangkan. 

Aku tulis post ni sebab aku nak study bau setiap perfume, yelah hidung aku ni asyik cakap kenapa bau lebih kurang sama je ni. Rupanya banyak fruity & floral! Bila dah tahu bahan dia, baru hidung boleh tangkap perbezaannya. 









Ni perfume yang ada dalam koleksi aku:


1. Gingham BBW




2. Into The Night BBW





3. Mad About You BBW





4. Lancome La Vie Est Belle 





5. My Burberry Blush 



6. Marc Jacobs Daisy Love 




7. L'Imperatrice Dolce & Gabbana 






8. Flowerbomb




Maybe lepas ni bila nak beli aku study dulu, at least ada bau lain sikit. Boleh beli decant 5-6ml harga bawah RM40. Apa perfume favourite korang, share dekat komen ok!




Post a Comment

0 Comments